Paneler, lameller og absorbenter

Paneler og vegger

Bosvik leverer innvendige paneler i de fleste trematerialer, de kan leveres med spon, kryssfiner eller MDF kjerne. For akustiske paneler spesifiseres ofte kjernemateriale av akustiker.

Perforering

Til paneler leverer vi gjerne også perforerte plater, dette er plater med lik og jevn perforering. Vi kan levere prosjekttilpasset perforering med hull i forsjellige dimensjoner og plassering. Perforeringsgrad bør ikke overstige 25%. Perforering har ikke like bra akustisk effekt som spiler.

Lameller

Bosvik har levert lameller til flere prosjekter. Gjerne store vegger eller innvendige fronter som regulerer lysforhold. Ved større leveranser leveres ofte lamellene med brannsikker eller brannhemmende kjerne.

Absorbenter

Bosvik har levert absorbenter til mange prosjekter, vi har utviklet egne designprodukter. Den største leveransen vi har, pågår fortsatt til Telenor på Fornebu, der vi leverer absorbenter inne i kontor som enkelt monteres i innvendig ramme på glassvegger.

Kunstnerisk utforming

Når vi arbeider på større prosjekter blir vi ofte spurt om å levere kunstnerisk utforming. Dette har vi gjort både i metal, som folie mellom glass og som forskjellig utsmykking i tre. Ta gjerne kontakt for å avklare dine muligheter til ditt prosjekt.

Tilpasning:

Se under for muligheter av tilpasninger:

  • Tresorter og farger
  • Materialer
  • Teknisk integrering
  • Utfresninger

Tresorter og farger

Til de fleste prosjekter leverer vi for tiden tresorter i bjærk, ask eller eik.

Vi leverer gjerne andre materialer også. Som eksempel kan nevnes valnøtt, kirsebær og lønn. Til enkelte prosjekter leverer vi også med fargelakkerte tresorter. Da bruker vi gjerne bøk eller poppel som materiale.

Materialer:

Paneler har ofte kjerne av spon, kryssfiner eller MDF kjerne. For akustiske paneler spesifiseres ofte kjernemateriale av akustiker. Vi har også levert mye heltre kledning. Eksempelvis til Den Norske Opera, hvor vi har levert ammoniakk behandlet heltre eik, grov eikespilekledning og massivtrepaneler.

Teknisk integrering

I paneler er det vanligvis mindre integreringer enn i himlinger. Vi kan allikevel lage alle type integreringer i våre vegger.

Vi har fire forskjellige løsninger for dette. Den vanligste er at vi legger inn plater mellom spilene med ferdige hull der integreringen skal være. Hvis integreringen er stor hender det at integreringen skjer i selve duken med plate bak. Noen ganger skjer integrering mellom spiler og faktisk noen ganger i spiler.

Ta nærmere kontakt for hva dere ønsker integrert i vegger og vi kommer med flere alternativer.

Utfresinger

Til enkelte prosjekter har vi også gjort utfresninger. Dvs firmalogoer, tekst og symboler. Vi kan også legge inn moduler med motiver etc. Eller bygge ut med ekstra spiler i enkelte områder slik at man kan få et relief i veggen.

Materialer og utførelse:

Her velges materialer og dimensjoner som er optimalt til ditt prosjekt. Ta kontakt med oss for å avklare mulighetene dine.

Mer om Paneler, lameller og absorbenter:

Kundereferanser