Spilehimling

Tresorter og farger

Til de fleste prosjekter leverer vi spiler i ask eller eik. Dimensjoner er ofte prosjektavhengig, men tykkelser går gjerne i 21,27 eller 32 mm.

Vi leverer gjerne andre materialer også. Som eksempel kan nevnes valnøtt, kirsebær og lønn. Til enkelte prosjekter leverer vi også med fargelakkerte spiler. Da bruker vi gjerne bøk eller poppel som materiale.

Teknisk integrering

For nesten alle prosjekter skal det integreres lys, ventilasjon og sprinkling. Vi har fire forskjellige løsninger for dette. Den vanligste er at vi legger inn plater mellom spilene med ferdige hull der integreringen skal være. Hvis integreringen er stor hender det at integreringen skjer i selve duken med plate bak. Noen ganger skjer integrering mellom spiler og faktisk noen ganger i spiler.

Ta nærmere kontakt for hva dere ønsker integrert i himlingen og vi kommer med flere alternativer.

Utfresinger

Til enkelte prosjekter har vi også gjort utfresninger. Dvs firmalogoer, tekst og symboler. Vi kan også legge inn moduler med motiver etc. Eller bygge ut med ekstra spiler i enkelte områder slik at man kan få et relief i veggen.

Formede spiler

Til flere prosjekter i det siste har store arealer buede former på spilene. Disse er arkitekttegnet med spesialutforming på hver spile. Måten vi går frem på denne type prosjekter er at vi mottar arkitekt tegning for hver enkelt spile og konverterer denne til vår CNC fres. På denne måten kan kunden få et relief i veggen med et uttrykk som er nøyaktig som ønsket.

Se under for teknisk informasjon om moduler, oppheng og akustisk demping. Ta kontakt med oss for andre løsninger.

Moduler

Til de fleste prosjektene leverer vi prefabrikerte moduler. Modulene består av spiler, akustisk duk, isolasjon og bæring. De henges opp med butterfly i ett T-profil system. I modulene integrerer vi ofte lys, ventilasjon og sprinkling.

Vårt system har nedtagbare moduler. Vi anbefaler derfor at integreringer legges i annenhver modul slik at man kan komme til den gjennom den nedtagbare modulen.

Modulene kan komme i forskjellige bredder og lenger tilpasset bygget. Håndteringsmessig er som regel moduler på 1,5 til 2 m2 mest praktisk.

Vi har branngodkjenning B,S1-d0 og K2-10 for våre spilemoduler.

Oppheng

Den mest vanlige opphengsløsningen for våre spilermoduler er T-profil med butterfly. Da er som regel himlingen nedlektet 30-70 cm. På enkelte prosjekter brukes vi andre opphengsystemer og noen ganger monteres modulene direkte i ferdig nedlekting. Bosvik AS har en egen sikkerhetsløsning som hindrer modulene i å falle ned selv om de i utgangspunktet er nedtagbare.

Akustisk demping

Når det gjelder romklang og akustisk demping er spilehimling noe av den beste løsningen på markedet. Best effekt får man ved 50% åpningsgrad mellom spilene.

Forskjellige bygg har forskjellig akustiske behov, derfor blir gjerne fordeling av akustiskeelementer, åpningsgrad og reflekterende elementer beskrevet av akustikker.

Materialer og utførelse:

Profiler

Vi leverer spiler i heltre hardved i de fleste dimensjoner og materialer.

Duker

Vi benytter vanligvis sorte eller grå duker, men kan også leverer hvite eller fargede duker.

 Moduldimensjoner

Vi leverer moduler tilpasset bygget, Bredde rundt 0,6 m og størrelse på ca. 1,5 m2 er enkelt håndterlig.

Brannbehandling

Vi kan brannbehandle spilehimlingen B-s1,d0 og K2-10.

Isolasjon

Vi kan levere akustisk isolasjon fra 30-100 mm i våre moduler.

Mer om Spilehimlinger:

Kundereferanser