Spilevegger

Tresorter og farger

Til de fleste prosjekter leverer vi spiler i ask eller eik. Dimensjoner er ofte prosjektavhengig, men tykkelsene er
gjerne på 21, 27 eller 32 mm.

Vi leverer gjerne andre materialer også, for eksempel valnøtt,
kirsebær og lønn. Til enkelte prosjekter leverer vi også med fargelakkerte spiler. Da bruker vi gjerne bøk eller poppel som materiale.

Teknisk integrering

I spilevegger er det vanligvis mindre integreringer enn i himlinger. Vi kan likevel lage alle typer integreringer i veggene våre.

Vi har fire forskjellige løsninger for dette. Den vanligste er at vi legger inn plater mellom spilene med ferdige hull der integreringen skal være. Hvis integreringen er stor hender det at integreringen skjer i selve duken med plate bak. Noen ganger skjer integrering mellom spiler og faktisk noen ganger i spiler.

Ta gjerne kontakt angående hva dere ønsker integrert i
veggene, så kommer vi med flere alternativer.

Utfresinger

Til enkelte prosjekter har vi også gjortutfresninger, for eksempel av firmalogoer, tekst og symboler. Vi kan også legge inn moduler med motiver eller lignende, eller bygge ut med ekstra spiler i enkelte områder slik at man får et relief i
veggen.

Formede spiler

Til flere nylige prosjekter har vi lagd buede former på spilene for store
arealer. Disse er arkitekttegnet med spesialutforming på hver spile. Ved slike
prosjekter mottar vi en arkitekttegning for hver enkelt spile, som vi konverterer til vår CNC fres. På denne måten får kunden et relief i veggen med et uttrykk som er nøyaktig som ønsket.

Moduler og innfestninger

Tradisjonelt har vi levert spilevegger i prefabrikerte moduler. Vi har nylig utviklet et spesialklips for usynlig innfesting i spilevegger. Dette systemet består av isolasjon, duk, labank med utfresninger, spesialklipset og spile med innfestingsspor. Først fester vi opp labanken, legger inn isolasjon og stifter på duk. Deretter fester vi inn klipset for videre å lett dunke spilene på plass.  Sporet i labanken gjør at spilen blir liggende i helt riktig posisjon. Systemet vil snart også være klart for privatmarkedet.

Vi har branngodkjenning B,S1-d0 og K2-10 for spilene våre.

Akustisk demping

Når det gjelder romklang og akustisk demping, er spilevegger en av de beste løsningene på markedet. Best effekt får man ved 50% åpningsgrad mellom spilene.

Forskjellige bygg har ulike akustiske behov. Derfor blir gjerne fordelingen av akustiske elementer, åpningsgrad og reflekterende elementer beskrevet av akustikker.

Materialer og utførelse:

Profiler

Vi leverer spiler i heltre hardved i de fleste dimensjoner og materialer.

Duker

Vi benytter vanligvis sorte eller grå duker, men kan også leverer hvite eller fargede duker.

Moduldimensjoner
Spilevegger leveres enten som prefabrikerte moduler eller løse spiler med skult eller synlig innfestning.

Brannbehandling

Vi kan brannbehandle spilehimlingen B-s1,d0 og K2-10.

Isolasjon

Vi kan levere akustisk isolasjon fra 30-100 mm i våre moduler.

Mer om Spilevegger:

Kundereferanser